Treinreizigers milieuvriendelijk het nieuwe jaar in – goede voornemens worden beloond

72% van de Nederlanders geeft aan van plan te zijn om het afval van wegwerpplastic te verminderen in 2020. SodaStream steunde dit vandaag door herbruikbare flessen aan te bieden op een van drukste punten in Nederland, Station Rotterdam Centraal

ROTTERDDAM – Op de eerste maandag van 2020 reizen vele mensen weer door het land voor werk of studie. Daarom kregen ruim 3.000 reizigers op station Rotterdam Centraal vandaag een herbruikbare (bruis)waterfles van SodaStream aangeboden. Uit recent onderzoek*an het bruiswatermerk blijkt namelijk dat maar liefst 72% van de Nederlanders de intentie heeft om het afval van wegwerpplastic te verminderen in 2020. 25% noemde dit zelfs expliciet  als goed voornemen. Hiermee is het een populairder goed voornemen dan stoppen met roken (14%) en minder alcohol drinken (15%).

Omdat veel treinreizigers onderweg gebruik maken van artikelen van wegwerpplastic, besloot SodaStream hen speciaal op deze dag te helpen om dit jaar nog milieuvriendelijker te starten. Met de uitdeelactie wil het merk tevens bijdragen aan het streven van de Nederlandse Spoorwegen om het drinken van kraanwater te stimuleren en zwerfafval te verminderen. In 2019 werden in dit kader al bijna 200 watertappunten geplaatst waar reizigers hun flesjes gratis kunnen vullen met kraanwater.

Miljoenenbesparing
Met dit initiatief kunnen per reiziger honderden, zo niet duizenden, flesjes van wegwerpplastic bespaard worden.  Tamara Kroon, Marketing Manager Benelux bij SodaStream: ‘Ook in 2020 zullen we weer alle kansen aangrijpen om het gebruik van wegwerpplastic te reduceren. Iedereen kan een verschil maken en gelukkig blijkt ook dat veel mensen een verschil willen maken. We zijn erg blij dat we vandaag kunnen bijdragen aan de goede voornemens van Nederlanders.’

*Bron: Het onderzoek onder meer dan 1.000 respondenten in Nederland vond plaats in de periode van 24 tot en 26 december 2019 en werd door onderzoeksbureau Sherloq uitgevoerd in opdracht van SodaStream Nederland.   

Over SodaStream
SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruisend water te maken. Sodastream-bubbels hebben veel voordelen voor de consument; het is gezond, eenvoudig te maken en het is beter voor de planeet. Met de herbruikbare SodaStream fles voor (bruis)water kan men bovendien duizenden flessen van wegwerpplastic besparen. De producten zijn verkrijgbaar in meer dan 80.000 winkels in 46 landen. Ga voor meer informatie over SodaStream naar www.SodaStream.nl en volg SodaStream op Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en YouTube.