SodaStream Global Climate Strike

SodaStream kondigt wereldwijde sluiting aan op vrijdag uit solidariteit met de Global Climate Strike.

Alle e-commerceplatforms en hoofdkantooractiviteiten van het bedrijf worden gesloten en werknemers aangemoedigd om deel te nemen aan lokale acties.

18 september 2019 – SodaStream International Ltd., het grootste bruiswatermerk ter wereld, kondigde vandaag de sluiting aan van zijn wereldwijde e-commerce en hoofdkantooractiviteiten op vrijdag 20 september, ter ondersteuning van de Global Climate Strike. Bovendien roept Eyal Shohat, CEO van Sodastream, alle SodaStream-medewerkers over de hele wereld op om deel te nemen aan lokale activiteiten. Ook het Sales & Marketing Benelux kantoor van SodaStream zal haar werkzaamheden neerleggen.

De klimaatcrisis is een noodgeval en kan niet langer worden genegeerd. Het is onze verantwoordelijkheid als leiders om de stem van de jonge generatie vandaag te horen en te verheffen en nu te handelen.” zegt SodaStream CEO, Eyal Shohat. “Zorgen voor de planeet is de kern van ons bedrijf, en we zijn bereid een hoge prijs betalen om deze strijd te voeren.

24-uursstaking

SodaStream, bekend om zijn strijd tegen wegwerpplastic, gaat een stap verder voor het milieu door op te komen voor de klimaatverandering. SodaStream zal zijn wereldwijde e-commerce-activiteiten 24 uur neerleggen vanaf 8:00 uur aanstaande vrijdag. Alle SodaStream websites zullen dan dezelfde boodschap tonen: “Global Climate Strike in Solidarity with the Young Generation for a Better Future.”

#ClimateStrikes

SodaStream is geïnspireerd door en trots om met Greta Thunberg en de jonge generatie te staan ​​voor een betere toekomst. Klik hier voor meer informatie over #ClimateStrikes.

Greta Thunberg

De feiten over klimaatverandering zijn al tientallen jaren bekend, maar werden genegeerd. Greta Thunberg, de dappere tiener uit Zweden, heeft het sinds 2018 tot haar missie gemaakt, niet alleen om het bewustzijn van de komende kwestie te vergroten, maar ook om mensen te motiveren om te handelen.

World Cleanup Day

De wereldwijde staking is een dag voordat ook de World Cleanup Day van start gaat. SodaStream Nederland is partner van de Plastic Soup Foundation en organiseert een groot aantal activiteiten rondom deze dag. In aanloop naar zaterdag bezoekt zij basisscholen met de Plastic Soup Bus om de jeugd bewuster te maken van de plasticsoup. Op World Cleanup Day is zij met een groot team van vrijwilligers actief in Zaltbommel, waar zaterdagochtend het startschot voor de grote opruimactie gegeven zal worden. Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.nl

Over SodaStream

SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider op het gebied van toestellen om thuis bruiswater te maken. Met een SodaStream-toestel maak je kraanwater in een handomdraai bruisend en zijn plastic flessen overbodig. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. SodaStream is actief in 45 landen. In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere PLUS, Blokker, MediaMarkt, BCC, bol.com, Coolblue en SodaStreamStore.nl.

Noot voor de pers, niet voor publicatie:
Voor meer informatie neem contact op met Barbara Willems van PR Matters via barbara@prmatters.nl of bel 06-4480 2699.