Secure shopping with SodaStream

PepsiCo doet overname van SodaStream International Ltd.

PepsiCo voegt duurzaam bruiswatermerk SodaStream toe
aan wereldwijde portfolio

 

New York (VS) en Tel Aviv (Israël) – PepsiCo, Inc. (NASDAQ: PEP) en SodaStream International Ltd. (NASDAQ / TLV: SODA) hebben vandaag aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben gesloten waarbij  PepsiCo heeft ingestemd om alle uitstaande aandelen van SodaStream voor 144 dollar per aandeel te verwerven.

 

“PepsiCo en SodaStream zijn een inspirerende match”, zegt Indra Nooyi, Voorzitter en CEO van PepsiCo. “Daniel en zijn team hebben een buitengewoon bedrijf opgebouwd dat consumenten de mogelijkheid biedt om fantastisch lekkere drankjes te maken en tegelijkertijd de hoeveelheid geproduceerd afval te verminderen. Die focus is goed afgestemd op onze filosofie om meer voedzame producten te maken en onze ecologische voetafdruk te beperken. Samen kunnen we onze gedeelde visie van een gezondere, meer duuzame planeet bevorderen.”

 

Daniel Birnbaum, CEO van SodaStream: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal in het SodaStream-verhaal. Dit is een bevestiging van onze missie om consumenten over de hele wereld gezonde, eenvoudige en milieuvriendelijke drankoplossingen te bieden. We zijn vereerd om door PepsiCo te worden gekozen voor de thuisbereiding van dranken, en zo de consument meer keuzes te bieden. Ik ben verheugd dat ons team toegang heeft tot de enorme mogelijkheden en middelen van PepsiCo om ons naar het volgende niveau te brengen. Dit is geweldig goed nieuws voor onze klanten, medewerkers en retailpartners over de hele wereld.”

 

De sterke distributiemogelijkheden van PepsiCo, het wereldwijde bereik, R&D, de ontwerp- en marketingexpertise, gecombineerd met het gedifferentieerde en unieke productassortiment van SodaStream, geven het bruiswatermerk een sterke positie voor verdere expansie en innovatie. De transactie is een volgende stap in PepsiCo’s wil om gezondheid en welzijn te bevorderen door middel van milieuvriendelijke, betaalbare en gebruiksvriendelijke drankoplossingen.

 

Onder de voorwaarden van de overeenkomst tussen PepsiCo en SodaStream heeft PepsiCo ermee ingestemd om alle uitstaande aandelen van SodaStream International Ltd. te kopen voor 144 dollar per aandeel, in een transactie ter waarde van 3,2 miljard dollar. De overname werd unaniem goedgekeurd door de Raden van Bestuur van beide bedrijven. De closing wordt verwacht tegen januari 2019.

 

Goldman Sachs trad op als financieel adviseur van PepsiCo bij deze transactie. Centerview trad ook op als financieel adviseur voor PepsiCo. Gibson, Dunn & Crutcher LLP fungeerden als lead counsel voor PepsiCo, Davis Polk & Wardwell LLP als Amerikaanse belastingadviseur en Herzog, Fox & Ne'eman als Israëlische juridisch adviseur. Perella Weinberg Partners trad op als financieel adviseur voor SodaStream en White & Case LLP trad op als juridisch adviseur van SodaStream en Meitar Liquornik Geva Lesham Tal als Israëlische juridisch adviseur.

 

Over PepsiCo

PepsiCo-producten worden meer dan een miljard keer per dag in meer dan 200 landen en gebieden over de hele wereld gebruikt. PepsiCo genereerde in 2017 meer dan 63 miljard dollar aan netto-inkomsten, aangedreven door een complementaire voedingsmiddelen- en drankenportfolio met onder meer Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker en Tropicana. PepsiCo's productportfolio omvat een breed scala aan voedingsmiddelen en dranken, waaronder 22 merken die elk meer dan 1 miljard dollar genereren in de geschatte jaarlijkse detailhandelsverkopen.

De kern van PepsiCo is ‘Performance with Purpose’ – de fundamentele overtuiging dat het succes van het bedrijf onlosmakelijk verbonden is met de duurzaamheid van de wereld om ons heen. De voortdurende verbetering van de producten, die onze planeet beschermen en mensen over de hele wereld beter maken, stelt PepsiCo in staat om een ​​succesvol wereldwijd bedrijf te leiden dat waarde op lange termijn creëert voor de maatschappij en de aandeelhouders.

www.pepsico.com

 

Over SodaStream

SodaStream is het grootste bruiswatermerk ter wereld en marktleider in het segment van bruiswatertoestellen. Dagelijks maken SodaStream-gebruikers 6 miljoen liter bruiswater. SodaStream stelt consumenten in staat om kraanwater eenvoudig om te zetten in bruisend water en gearomatiseerd koolzuurhoudend water. Door kraanwater leuk en opwindend te maken, helpt SodaStream consumenten meer water te drinken.

Bruiswatertoestellen bieden een sterk gedifferentieerde en innovatieve oplossing voor consumenten van frisdranken in flessen of blikjes. De producten bevorderen gezondheid en welzijn, zijn milieuvriendelijk, kostenbesparend en een plezier om te gebruiken. SodaStream is actief in 46 landen.

www.sodastream.nl 

 

 

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Nadia Imfurayacu:

  • E-mail: nadia.imfurayacu@sodastream.com
  • Tel: +31 (0) 161228150

 

Back to top