Secure shopping with SodaStream

SodaStream breekt alle omzetrecords in tweede kwartaal van 2018
Verkoop bruiswatertoestellen in SodaStream Benelux groeit met 132%

 

Het beursgenoteerde bruiswatermerk SodaStream International Ltd. (NASDAQ: SODA) sluit het tweede kwartaal van 2018 af met een recordomzet van $171.5 miljoen wereldwijd, dat is een omzetgroei van 31.3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. SodaStream Benelux wist haar omzet in Q2 te verhogen met 43%. Opvallend is de verkoopstijging van bruiswatertoestellen in de Benelux: deze nam afgelopen kwartaal met 132% toe, wereldwijd was dit percentage 22%. Hiermee creëert SodaStream Benelux een solide basis voor verdere groei en boekt zij opnieuw vooruitgang in haar missie om plastic afval tegen te gaan.

 

‘We zijn enorm trots dat we de hoogste omzetgroei ooit hebben weten te behalen,’ zegt Tamara Kroon, Marketing Manager van SodaStream Benelux. ‘Het is het resultaat van intensieve thematische marketingcampagnes en effectieve samenwerkingen met distributiekanalen. Alleen al in Nederland is het online zoekgedrag naar SodaStream met 517% gestegen in de afgelopen drie maanden. We zijn zeer verheugd om te zien dat steeds meer mensen interesse hebben in SodaStream en kiezen om zelf thuis bruiswater te maken.’

 

Naast de stijging in verkoop van bruiswatertoestellen liet de verkoop van CO2 cilinders een zelfde ontwikkeling zien in de Benelux: wereldwijd groeide dit met 17% tot een record van 9.7 miljoen, SodaStream Benelux wist een groei van 23% in de verkoop van CO2 cilinders te realiseren als gevolg van de groeiende verkopen van de bruiswaterstoestellen.

 

Het operationeel inkomen steeg wereldwijd met 89,1% tot $31.8 miljoen, vergeleken met het eerdere record van $16.8 miljoen in het tweede kwartaal van 2017. Het bedrijfsresultaat nam met 81,7% toe tot $26.1 miljoen, vergeleken met de $14.4 miljoen vorig jaar in dezelfde periode.

 

Over SodaStream
SodaStream biedt een duurzaam alternatief voor bruisend water en is wereldwijd marktleider voor toestellen om thuis bruiswater te maken. Met een SodaStream toestel maak je kraanwater in een handomdraai bruisend en zijn plastic flessen overbodig. De intensiteit van de bubbels bepaal je zelf. SodaStream is actief in 46 landen. In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Blokker, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en BCC.

 

www.sodastream.nl

 

 

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie neem contact op met Barbara Willems van PR Matters via barbara@prmatters.nl of bel 06- 4480 2699.  

 

Back to top