Leerlingen School op Internet krijgen plastic soup certificaat uitgereikt

Maasbree – Vandaag kregen de leerlingen van Basisschool School op Internet bezoek van de Plastic Soep Bus. Hierin reist het voorlichtingsteam van SodaStream en de Plastic Soup Foundation door het land om kinderen in aanloop naar World Cleanup Day te informeren en te inspireren. Vandaag namen de leerlingen uit Maasbree deel aan het interactieve programma over wegwerpplastic. Zij leerden wat de plasticsoep is en wat zij zelf kunnen doen om thuis en op school minder plastic te gebruiken. Aansluitend kregen alle kinderen een certificaat voor hun enthousiaste inzet.

In totaal namen zo’n 40 kinderen deel aan het interactieve programma. Na een gastcollege over plasticsoep werd de Trash Hunt Game gestart. Hierbij verzamelden kinderen spelenderwijs plastic afval. De meest gevonden voorwerpen in de omgeving waren wegwerpflesjes en plastic verpakkingen van etenswaren en snoepgoed. Dit afval leveren zij op 21 september tijdens World Cleanup Day in bij SodaStream. Op die dag kunnen kinderen een duurzame wens als ‘message in a bottle’ in een wensboom hangen. Zo neemt men afscheid van wegwerpplastic en kan men aan de slag met herbruikbare oplossingen.

Opruimacties tijdens World Cleanup Day

Voor aanstaande zaterdag zijn er al meer dan duizend cleanup acties landelijk geregistreerd met in totaal meer dan 10.000 deelnemers. SodaStream zal met de plasticsoep bus aanwezig zijn in Zaltbommel. Wil je deze actie bijwonen of zelf een actie organiseren? Kijk dan op https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/.